Rigtigt godt nytår. af Birgit Hansen

Kære alle

Nogle uger inde i året men alligevel: rigtigt godt nytår.

I dag søndag d. 27. Januar, inden håndboldlandskampen som herrerne jo vandt flot, deltog jeg i mødet i Middelfart, hvor Mette F. havde sat borgmestre, organisationsfolk, gruppeformænd, folketingsgruppen m.fl stævne.

Jeg er glad for at opleve en særdeles veloplagt og forberedt partiformand, for der er nemlig nok at tage fat på.

I kommunerne er vi optaget af økonomien, som i mange kommuner er presset pga. den demografiske udfordring med flere ældre, øgede udgifter til specialområdet og i det hele taget flere borgere med behov for støtte.

Det arbejder vi med i KL og taler med hinanden om kommunerne imellem på KL delegeretmøde, og når vi ellers mødes på tværs af kommunerne. Og det arbejder vi med hver dag i vores respektive kommuner.

Vi er tættest på borgerne i kommunerne og har ansvaret for driften af dagtilbudsområdet, folkeskolerne, handicapområdet, ældreområdet osv..

Vi er meget afhængig af økonomiaftalen mellem regeringen og kommunerne.

Vi er meget afhængig af, at vores opgaver tæt på borgerne anerkendes og prioriteres.

Tilbage til mødet med vores statsministerkandidat idag. Det er en fornøjelse at opleve, at indholdet på mødet i dag handlede om velfærd

Om børnene

Om pensionsvilkår

Om sundhed

Om uddannelse

Ja og om udlændingepolitik

Jeg er udmærket klar over, at uanset hvilken regering der kommer efter valget, så er vi ikke garanteret en gaveregn, men jeg er klar over, at den regering Mette F. vil stå i spidsen for har velfærd, tryghed og tillid på dagsordnen.

Når folketingsvalget bliver udskrevet, bliver vi bombarderet med udspil (det er startet), med visioner, med løfter (hvis man tør), og så handler det om, hvem tør vi overdrage ansvaret for vores land?

Jeg er ikke tvivl.

Og til sidst tilbage til starten af dette indlæg:

Stort tillykke til dejlige Danmark og især til landsholdet med sejren i dag.

Lad os håbe på endnu en snarlig sejr, når folketingsvalget har fundet sted.

Det betyder i den grad noget for os herude i kommunerne, hvem der har nøglerne til ministerkontorerne.

Mvh

Birgit